Over ons

Stichting In Paradisum stelt zich tot doel de cultuurhistorische, kunsthistorische en landschappelijke waarden van de Nijmeegse monumentale begraafplaatsen te beschermen en te behouden. De stichting, een vrijwilligersorganisatie, bereikt dit door het inventariseren en documenteren van grafmonumenten, het verspreiden van kennis over de begraafplaatsen (Daalseweg, Neerbosch en Stenenkruisstraat) met name aan de bewoners van het Rijk van Nijmegen. Dit vooral door de uitgave van het bulletin ‘In Paradisum’, via de website, het geven van rondleidingen en publicaties.

Stichting In Paradisum treedt sedert 1972 op als gespreks- en onderhandelingspartner met beheerders en de Gemeente Nijmegen met betrekking tot ontwikkeling, verbetering of verandering binnen de Nijmeegse begraafplaatsen, vooral als dit publieke-, algemene- of nabestaanden belangen betreffen.